Informasjon

Publisert av Johnny Hammernes den 26.11.23. Oppdatert 27.11.23.

Stor-Oslo skyteklubb har fått en del spørsmål fra medlemmene etter at kontingent for 2023 ble sendt ut. Denne posten forsøker å besvare disse, og sammen med informasjon fra årsmøtet i høst og fremtidsplanene til styret i klubben håper vi på fortsatt støtte og bedre tider i årene som kommer 😊


På årsmøtet høsten 2023 redegjorde styreleder Johnny Hammernes for oppløsningen av Oslo skytesenter vinteren 2021 og de utfordringer dette ga SOS. Klubben har gjenoppstått med nytt organisasjonsnummer og bankkonto, og det jobbes nå for fullt med å skaffe skytebaner.

Per i dag har klubben over 1200 medlemmer, men siden det ikke har vært noe aktivitet de siste par årene regner vi med at mange har flyttet til andre klubber. NSF har sendt krav om forbundskontingent, og vi må derfor raskt avklare hvor mange aktive medlemmer vi har - derav krav om kontingent. De som betaler kontingenten innen fristen blir lagt inn i nytt medlemsregister i Styreweb og får betalt forbundskontingenten til NSF. De som ikke betaler kontingenten blir slettet fra medlemsregisteret, og NSF varsles om at disse ikke lengre er medlemmer i SOS. Vi regner med at de som ikke betaler kontingenten har medlemskap i andre klubber eller ikke lengre har behov for medlemskap i NSF.


Årsmøtet ble avholdt i klubblokalene til Lørenskog skytterlag på Losby. Skytterlaget har nylig opprettet en egen pistolklubb for de medlemmene som også skyter pistol, og styrene i Lørenskog pistolklubb og Lørenskog skytterlag er delvis overlappende. Styret i skytterlaget er positivt innstilt til pistolskyttere, og har engasjert banekonsulent Tarjei Ravn fra NSF for å vurdere om riflebanen på Losby er egnet til pistolskyting. NSF er veldig positiv og ser store potensialer for pistolskyting på banen. Lørenskog pistolklubb leier nå riflebanen hver tirsdag i sommerhalvåret og et par timer hver lørdag hele året. Det er per i dag ikke ledig kapasitet til flere pistolskyttere på riflebanen.


Skytterlaget engasjerte i vår Per Jarle Kristensen fra DFS og Dag Rieber fra Rieber consulting for å sikkerhetsvurdere pistolbane på hver side av riflebanen, og Politi Øst har vært på befaring i mars 2023 for å gi forhåndsgodkjenning til bygging av utendørs pistolbane for 10 standplasser. Det foreligger altså en sikkerhetsvurdering som stiller krav til hvordan pistolbanen skal bygges, nå gjenstår det å søke Lørenskog kommune og Statsforvalteren om tillatelse til bygging i Østmarka. Denne prosessen er i gang, usikker hvor lang tid en slik søknad kan ta. Vi håper å få godkjenning fra Statsforvalteren i 2024 og politiets godkjenning/baneinstruks i 2025. 
En slik utendørsbane vil kunne brukes man-tors i sommerhalvåret 1630-2130 og lørdag hele året 10-16, og dette vil sannsynligvis være tilstrekkelig til å betjene medlemmene i både Lørenskog pistolklubb og SOS - litt avhengig av hvor mange skyttere som er igjen i SOS.
Vi satser på å avholde årsmøte i SOS så tidlig som mulig neste år, og medlemmene får der si sin mening om å flytte aktiviteten til Losby. Dersom det er flertall for dette vil Lørenskog skytterlag kalle inn til ekstraordinært årsmøte for både å forankre at pistolbanen bygges, og at SOS får leie denne.

Skytterlaget har designet og søkt om å få bygge en innendørsbane på Losby. Denne er planlagt med 10 standplasser til pistol på 25m og 10 standplasser til salongrifler på 15m. Skytterlaget har ikke finansiering på plass til innendørsbanen og er avhengig av bistand utenfra - eksempelvis leie ut pistolbanen til LPK og SOS.
Det er delvis samme personer som sitter i alle tre styrene; SOS, Skytterlaget og Lørenskog pistolklubb. De siste 18 månedene har disse personene jobbet for å berge SOS fra nedleggelse, opprette Lørenskog pistolklubb for å forankre pistolskyting på skytterlagets riflebane, og forankre bygging av pistolbane i skytterlagets medlemsmasse.
Vi har troen på at vi klarer å få til en god løsning for pistolskyttere i SOS gjennom et samarbeid med aktørene på Losby.